Æblepikles (10 pers.)
2 squash skæres igennem på langs, skrab kernerne ud med en ske, skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver, smelt ca. 25 g. smør. Tilsæt karry, svits 4 rødløg skåret i både, tilsæt 2 æbler skåret i store tern, put squashen i, kom lidt vand, 4 spsk. hvidvins-eddike, 4 spsk. sukker, lidt salt, kog det et øjeblik, men de skal helst være sprøde. Æblepikles smager godt til glaseret skinke, kan serveres varmt og koldt.
Osterand med madeira. (1 randform)300 g. blå castello, lad den blive blød, rør 150 g. mayonnaise. 6 bl. husblas smeltes og kommes i og 1 dl madeira, 4 dl flødeskum, 100 g. hakkede valnødder røres i, smages til med paprika, randformen drysses med hakkede valnødder.