Idas opskrifter

​Græsk farsroulade

250 g. hakket flæskefars

250 g. oksefars

75 g. kogte ris

1 æg

​1 dl vand, salt og peber, rør farsen sammen, fordel farsen ud på et vådt viskestykke

Fyld 150 g. hvidløgsflødeost, 4 spsk. hakket persille, 2 spsk. klippet purløg.

Fordel fyldet henover farsen, rulles sammen som en roulade, pensel den med olie og drys groft peber henover, steges i ca. 50 min ved 200 grader

Broccolitærte med kartoffelbund

​750 g. skrællede kartofler i skiver, beklæd et ovnfast fad i bund og sider

200 g. reven ost drysses over krydr med salt og peber, 600 g. broccoli i små buketter puttes henover, 6 æg blandes med 2,5 dl. ymer, lidt hakket persille.

Hæld æggemassen over broccoliblandingen. Bag tærten ca. 45 min. ved 200 grader.

Skrædeduvelse

500 g. røget flæsketern steges på en pande, 150 g. løg i tern svitses med ca. 25 g. mel blandes i 4 dl mælk og 4 dl. creme-fraiche det hele koges til passende konsistens

Duvelsen serveres med kartofler til.

Man kan evt. skære kartofler i små tern og komme dem i sovsen og servere hele marinerede sild til.

Æble pletter med sirup

300 g. skrællede æbler rives groft, 3 æg, 1 dl fløde-, 4 spsk.

mel, 1 tsk. kanel og 1 spsk. sukker

Bages som små pandekager serveres med lune med sirup evt. flødeskum til.

Boller

​3 dl. vand, 3 dl. mælk lunes - 2 pk. gær puttes i sammen med 4 spsk. sukker røres til gæren er opløst,

200 g. margarine

1 kg mel

1 æg

Lidt salt.

Alt æltes sammen og formes til boller, hæver og bages ca. 10 min. ved 200 g.

​Chokoladekage med marengs
50 g. margarine røres med 120 g. sukker, 3 æggeblomme røres i, et af gangen, 2,5 spsk. kakao, 1,5 tsk. bagepulver, 80g. mel, 3 spsk. mælk blandes i dejen smøres ud i en springform, derefter piskes 3 æggehvider med 120 g. sukker.

Når det er stift blandes 50 g. hakkede nødder i. Marengsen puttes ovenpå dejen bages ca. 45 min ved 160 grader.

Marengs (der aldrig slår fejl)

5 æggehvider, 425 g. sukker lunes i en gryde (håndvarm) der røres i det hele tiden, piskes til den er stiv. 


Put evt. forsigtig 1 spsk. kakao, lidt hakkede nødder i. Bages ved 100 grader 1 time i ovnen.

Rødkål

​Kog 1 flaske rødvin med en tsk. nelliker, laurbærblade, en kanelstang, lidt hel peber og lidt stjerneanis ca. 5 min og lad det trække i 15 min.

750 g. rødkål snittes meget fint, skær æblet ud i mindre stykker og hak løgene, svits det i en gryde og hæld rødvinen igennem en si over i gryden, lad det småkoge ca. 1 time

Smag til med eddike og sukker, rødkålen kan tilsættes ca.

100 g. valnødder.

Coleslaw af rødkål
500 g. rødkål snittes meget fint, lav en marinade af 1 spsk. dijon sennep og 1/2 dl vineddike, lidt peber og salt, bland det i kålen, sæt det i køleskabet til næste dag. 

Hæld så væden fra kålen og bland 125 g. revet gulerod, 125 g. revet æble i, hak 1 løg fint og bland det hele med 125 g. mayonnaise, smag til med salt og peber.

Kyllingerruller

Flæk et kyllingebryst i to, smør et godt lag sennep på og læg en skive røget skinke på, lidt timiankviste, rul kødet sammen og luk med en tandstik, krydr med salt og peber.


Steg dem på panden ca. 10 min på hver side.​

Kartoffel i fad

​600 g. kartoffel i skiver-600 g. selleri i tern-200 g. ost (reven eller i tern), bland det hele i et ovnfast fad

krydr med salt og peber, drys 50 g. hakkede valnødder, hæld 2,5 dl fløde og 2,5 dl mælk henover blandingen.

Bag den ca. 45 min ved 175 grader.

Bagte rødbeder

Skræl 800 g. rødbeder og skær dem i tern, blandes med oliven olie 50 g. brun farin ca. 40 g. rød chili i strimler, salt og peber.


Bages ca.50 min ved 175 grader, sørg for at vende dem jævnlig mens de er i ovnen. men de skal ikke være helt nok, så smager de bedst, serveres varme med græsk yoghurt til.

Sønderjyske frikadeller

1500 g. hakket flæskekød, 1 kop rasp, 1 stort fintrevet løg, 1 æg, ca. 2 tsk. salt, ca. 1 tsk. peber
ca. 1 kop vand, det hele blandes, det må godt være lidt fast, formes i hånden, steges på panden.


Steges ca. 4 min på hver side.

Sønderjysk hvidkål

1 hvidkålshoved skæres i stykker, koges mørt, hældes op i en si, bagefter centrifugeres det i vaske maskinen i et hovedpude-betræk der er lukket tæt, bagefter køres det igennem kødhakkeren, sættes over i en gryde og smages til med smør, piskefløde salt og peber, klar til servering

Sønderjysk grønlangkål

500 g. hakket grønkål, ca. 200 g. kartofler der er kørt igennem kødhakkeren, sættes over i en gryde, smages til med smør, piskefløde noget røget vand fra skinken man evt. har tænkt sig at servere til grønlangkålen, salt og peber.

Stuvet kålrabi

Først sætter man et stykke røget flæsk over at koge. man skræller en kålroe, skærer den i mindre stykker, sætter den over at koge i letsaltet vand.

Når den er nok hældes op i en sigte, presser alt vandet fra, så køres det igennem kødhakkeren, puttes i en gryde og koges igennem med noget røget vand og piskefløde, smages til med salt og peber.


2 løg skæres i skiver, svitses på panden. Den stuvede kålrabi serveres med nogle skiver røget flæsk og bløde løg til.

Æblepikles (10 pers.)

2 squash skæres igennem på langs, skrab kernerne ud med en ske, skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver, smelt ca. 25 g. smør. Tilsæt karry, svits 4 rødløg skåret i både, tilsæt 2 æbler skåret i store tern, put squashen i, kom lidt vand, 4 spsk. hvidvins-eddike, 4 spsk. sukker, lidt salt, kog det et øjeblik, men de skal helst være sprøde. Æblepikles smager godt til glaseret skinke, kan serveres varmt og koldt.


​Osterand med madeira. (1 randform)300 g. blå castello, lad den blive blød, rør 150 g. mayonnaise. 6 bl. husblas smeltes og kommes i og 1 dl madeira, 4 dl flødeskum, 100 g. hakkede valnødder røres i, smages til med paprika, randformen drysses med hakkede valnødder.

Æbleskiver

4 dl mel, 1 tsk. reven citronskal, 1/2 tsk. natron, 1 spsk. sukker 1/4 tsk. salt, ca. 4 dl kærnemælk, 3 æggeblommer, 50 g. smeltet margarine. alt blandes sammen.3 æggehvider piskes stive og blandes i dejen.

Bag æbleskiverne ved jævn varme, man kan evt. fylde en skefuld sveske marmelade i dejen under bagningen.

Oksekødsuppe

250 g. hakket oksekød brunes i en gryde heri blandes 75 g. kommes bladselleri i tynde skiver.


1 lille dåses hakkede flåede tomater, 200 g. miniløg, ca. 1 liter vand smages til med soja, salt og peber, til sidst drysses med hakket persille, serveres med flutes.

Maren Spliid suppe

Tag 1 liter suppe, heri blandes 250 g. kogt hønsekød skåret i tern, 100 g. rød peber, 100 g. grøn peber i tern
1½ kop løse ris smages til med (Bombaymix) det samme som stærkt krydret karry, salt og peber, suppen skal være lidt kras.

Her til serverer vi nogle suppehorn som man selv bager, 3 dl. lunken vand,3 dl mælk 100 g. gær, 1 æg, 200 g. margarine,1 kg mel, lidt sukker og lidt salt,
Af denne portion bliver ca. 20 suppehorn og ca. 20 boller.

Klejner

750 g. mel, 300 g. sukker, 175 g. margarine, 3 æg, 1/4 tsk. hjortetaksalt, 2 dl mælk, reven skal af 2 citroner det hele blandes sammen, stikkes ud i ringe og bages i fedt eller palmin i en gryde.

Marcipanroulade

300 g. marcipan rulles ud på et stykke bagepapir, smør 200 g. blødt nougat på og drys ca.75 g. hakkede hasselnødder.
Rul det sammen til en roulade pensel den med smeltet chokolade og rul den i hasselnøddeflager.

Pebernødder

375 g. smør, 375 g. sukker, 3 æg, 850 g. mel, 1 tsk. ingefær, 2 tsk. kardemomme, 1 tsk. kanel, 2 tsk. natron-3 knsp. hvid peber.


Smør og sukker røres blødt og æggene røres i, mel og krydderier røres i.

Ælt dejen og rul dem ud i fingertykke pølser stilles koldt, skæres i små stykker, sættes på plade, bages ca. 10 min. ved 200 grader. Pas på de hæver lidt under bagningen.

Julebrownies

200 g. smør
50 g. blød nougat
150 g. mørk chokolade smeltes i en gryde ved svag varme, afkøles lidt.

50 g. farin, 2 tsk. støt kanel, 2 spsk. baileys røres i. 


4 æg piskes skummende med 200 g. sukker, lidt vanillesukker-150 g. mel,1 tsk. bagepulver, 50 g. hasselnødder, 50 g. valnødder, 50 g. mandler, alt grofthakket røres forsigtig i. resten blandes i. dejen hældes i en rasp drysset bradepande, bages i 35 min ved svag varme 175 grader, skæres ud i små firkanter.

Toscansk Juleris tærte

Butterdejsbund lægges i en springform og forbages i ca. 20 min. 500 g. risengrød røres med 4 æg, 50 g. sukker, 1/2 tsk. kanel.


50 g. rosiner der er udblødt i 1dl. portvin, hældes så i springformen, 2 æbler skrælles og skæres i tynde både og lægges ovenpå, drysses med lidt sukker og bages i ca. 35 min ved 200 grader, serveres med abrikossovs til.

Julesild

4 kryddersild skæres i stykker og lægges i et fad, 1 hakket løg-50 g. syltet agurk i tern, 2 æbler i tern, 2 spsk. reven peberrod drysses over sildene, 1,5dl cremefraiche hældes over, pyntes med hakket purløg.

Julepostej

500 g. champignon skæres i skiver, svitses på panden, 400 g. lever hakkes, 250 g. flæskekød, blandes og røres med 1 æg, 1 hakket løg, salt og peber, smages til, heri blandes champignon, hældes i en bageform og bages i ca. 40 min. ved 170 grader.

Serveres med rødbeder.

Andesteg

Anden skal fyldes med svesker og æbler, hals, kråse, hjerte og vingespidserne sattes over i en gryde og koges, put lidt ande- boullion ved, salt og peber, så har man en god fond til sovsen.

Anden langtidsteges ved 175 grader ca. 3 timer, lad den afkøle lidt skær den i stykker varmes lige inden serveringen, tænd for grillen til sidst, så skindet bliver sprød.

Flæskesteg

Flæskestegen saltes gnides ned i sprækkerne steges ca. 2 timer ved 200 grader, så plejer sværen at blive sprød.

Rødkål

Kog 1 flaske rødvin med en tsk. nelliker, laurbærblade, en kanelstang, lidt hel peber og lidt stjerne anis ca. 5 min og lad det trække i 15 min. 750 g. rødkål snittes meget fint, skær æblet ud i mindre stykker og hak løgene, svits det i en gryde og hæld rødvinen igennem en si over i gryden, lad det småkoge ca. 1 time

Smag til med eddike og sukker, rødkålen kan tilsættes ca. 100 g. valnødder.

Ris a la mande

Kog mælken tilsæt ris, når det er kogt, "skal grøden ikke være for fast, da det kan give klumper", hæld sukker i mens grøden er varm så bliver det bedre opløst, grøden afkøles, man lægger film henover grøden, når den er kølet lidt af, så dannes der ingen skind.

Kom flødeskum i og smag til med flormelis og vanillesukker, hakkede smuttede mandler, serveres med lun kirsebærsovs.

Nakkekoteletter

Ca. 125 g. bankes lidt flade, drysses med salt og peber, 1 fersken man har taget stenen ud af blendes med 2 tsk. dijonsennep, 3 tsk.. balsamico og 1 tsk. olivenolie, pensel nakkekoteletten med ferskensovsen, steg den på grillen ca. 10 min på den ene side, vend den og smør resten af sovsen på og steg ca. 10 min igen.


Hertil serveres kartofler, skåret i både, og friske grønne bønner stegt på pande i olivenolie ca. 20 min, drysses med friskhakket basilikum, salt og peber.

Pærer med flødeskum

Pærer fra dåse lægges i ildfast fad, oven på pærerne lægges aftereight sættes ca. 10 min ved 200 grader i ovnen og serveres med flødeskum.

Chokoladeskildpadde i butterdej

En chokoladeskillepadde indpakkes i rå butterdej, som er rullet lidt ud, den sætter man på grillen den vendes flittig, men ikke med stærk varme, når dejen er let gylden, serveres den med en skive is til.

Oksemørbrad og kartofler i baconsvøb

1 oksemørbrad skæres i tykke skiver, som bankes flade, l skive tomat, nogle løgringe, 1 skive ost lægges på den ene halvdel af kødet, den anden del foldes over, som en pakke, drysses med grillkrydderi. Man steger dem på grillen på begge sider, jeg synes de smager bedst når de er lidt røde indvendig, hertil servere man kogte kartofler med bacon. 

Baconen snos rundt om kartoflen, sættes fast med en tandstik, som også steges på grillen, hertil serveres en skål salat.

Avocadosalat m/varmrøget peberlaks

1 side varmrøget laks m/peber skæres i tern u/skind 8 stk. avocado i tern, 1/2 dl citronsaft hældes over avocadoerne 100 g agurk i tern, 1 galiamelon i tern, 400 g groftsnittet Salatdressing: 5 dl creme fraiche, 2 bundter brøndkarse 2 tsk. dijonsennep salt og peber.

Tvebakkelagkage

3 æg, 250 sukker piskes, deri 15 tvebakker der er groftknust og lidt mandelessens bages i springform ca. 40 min ved 170 grader.


​Pyntes med solbærmarmelade, piskefløde og reven chokolade.

Svinemørbrad

1 svinemørbrad renser den med en skarp kniv, laver et hul ind fra begge ender fylder den med marinerede hvidløg i skiver og hel persille, vender den i æg og rasp, bruner den på panden i margarine, steges færdig i ovnen ca. ½ time ved 200 grader.

Hertil serverer man nye kartofler skåret i skiver, kom dem i et stykke bagepapir, drysses med grillkrydderi lav en pakke stil dem i ovnen ¾ time ved 200 grader serveres med skysovs og en skål frisk grøn salat.

Ymerdessert

Kom frisk frugt i skiver i en skål drys knuste makroner på 4 æggeblommer (pasteuriserede) piskes med sukker (1 kop)

1 liter ymer blandes, stives med 6 bl. husblas, hældes henover frugten smager godt og frisk.

Følg os på facebook​

​På vores Facebook kan du se de seneste billeder og
​videoer fra vores hverdag.

★ ★ ★ ★ ★​

Vurderet 4.9 / 5 stjerner på baggrund af mere end 11 anmeldelser på Facebook

Hviding Forsamlingshus

Høgsbrovej 66, Gl. Hviding

6760 Ribe

Hviding Forsamlingshus

Ida Klaaby

Høgsbrovej 66

Gl. Hviding, 6760 Ribe

CVR: 10308348

Tlf.: 75 44 52 65​​

Privat tlf. 75 44 50 05​​

Skriv til os direkte

Vi vender tilbage med svar snarest muligt

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt